Mustprovning gjorde succé

Mustprovning på Skånes Matfestival
Mustprovning på Skånes Matfestival

Svenska Musteriers första event gick av stapeln i helgen på Skånes Matfestival i Brösarp. Besökarna fick bl.a. provsmaka olika sorters äppelmust från elva producenter. Det blev snabbt ringlande köer utanför vårt tält och mycket positiva reaktioner! För oss mustproducenter kändes det både kul och inspirerande att tillsammans få presentera den mångfald av egenskaper och användningsområden som svensk äppelmust har. Eventet var en del av projektet ”Den skånska äppelmustens terroir” som leds av ”Centrum för Innovativa Drycker” på SLU och finansieras av Länsstyrelsen i Skåne och EU. Projektet syftar till att forska kring hur olika geografiska odlingsplatser och jordmåner påverkar smaken hos äpplen inom samma sort.

Mustprovning på Skånes Matfestival
Sövde Musteri presenterar sin must